hits

Taket på badet

Da er taket på badet 100% ferdigstilt! Taket har vært det mest tidkrevende å få til på badet, men også noe av det vi er mest fornøyd med. I dusjsonen har vi stjernehimmelen som har vært et kapittel for seg selv.

Den er bygd opp med 400 fibertråder som er tredd igjennom 400 bittesmå hull i en tykk sponplate. Bare å borre disse hullene er en jobb i seg selv da noen av borrene ikke er tykkere enn en synål, og knekker veldig lett. På baksiden av sponplata samles alle disse fibertrådene i en bunt som ender i en lysboks som blir lyskilden til alle disse "stjernene". Denne lysboksen har trådløs fjernkontroll så vi kan endre farger og lysmønster som vi vil.

Før det kunne borres måtte plata sparkles og males i flere omganger for å få en jevn flate. Når hullene var borra, og fibrene tredd igjennom måtte alt limes på baksiden slik at ingenting ville flytte på seg før taket var oppe. Det var et uoversiktelig virvar av fibre på baksiden! Til sist brukte vi strykejernet til å smelte tuppene av fibrene på den siden som skal lyse ned. Da får man en fasong på fibertråden som gjør at den ikke sklir ut, og den vil lyse sterkene og klarere på himelen.

På resten av taket ble det de samme malte sponplatene. Skjøter imellom platene måtte sparkles og males over for å få det jevnt. Vi valgte å tette alle kanter rundt taket med lys grå fugemasse framfor å sette opp taklister. Det passa bedre inn med den moderne stilen vi har valgt.

For å få nok belysning satt vi også opp 3 utenpåliggende takspotter. De valgte vi å ha i hvitt, og plasseringa ble da i dusjsonen, over vask og toalett.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Oppussingsprosjektet

Oppussingsprosjektet

27, Horten

Veien fra et oppussingsprosjekt til et nytt hjem. Opprinnelig begynte dette som en hytte, men ble seinere bygd om til hus. Sommer 2015 kjøpte vi huset, og nå pusser vi det opp, rom for rom.

Kategorier

Arkiv